De tofste waterparken in Europa, een compleet overzicht (2024)

Wauw, wat zijn er veel toffe waterparken in Europa! Sinds de kinderen van Saskia hun zwemdiploma hebben is het bezoeken van een aquapark of een groot zwembad een vast onderdeel van de vakantie geworden. Sommige van deze zwembaden zijn complete waterpretparken.

Inhoudsopgave

Aquaparken, waterpretparken, sub-tropische zwemparadijzen en grote waterparken in Europa

We hebben inmiddels al heel wat waterparken, aquaparken, waterpretparken, sub-tropische zwemparadijzen en gave zwembaden bezocht. Genoeg om een lijstje te maken dat we met jullie kunnen delen, al zijn er ook waterparken die nog op onze bucketlist staan. Die hebben we ook toegevoegd zodat dit het meest complete overzicht is van toffe waterparken in Europa. Alles keurig gesorteerd per land en met volop praktische tips.

Bij de praktische informatie noemen we de geschatte bezoekduur. Deze is gebaseerd op onze eigen ervaringen. Onze kinderen zijn gek op zwemmen en glijbanen, maar wij als ouders hebben het meestal na een paar uur wel gezien. Toch geven we van enkele waterparken in Europa aan dat je er zo één á twee dagen kunt doorbrengen. In ons geval betekent het dat wij om de beurt met de kinderen zwemmen en de ander op het ligbedje aan het lezen is. Bij dit soort grotere waterparken is het leuk om enkele nachten te blijven slapen. Ook daarvoor delen we tips.

Let op: alle genoemde prijzen zijn die zoals we in 2019 hebben opgezocht. Check voor het bezoek altijd de actuele entreeprijzen en openingstijden op de website van het betreffende waterpark.

Waterparken in Duitsland

In Duitsland bezochten we meerdere waterparken, al is de benaming sub-tropisch zwemparadijs vaak beter op z’n plek. We schreven eerder al een blog over de leukste zwemparadijzen net over de grens in Duitsland.

Tropical Islands bij Berlijn

Een sub-tropisch zwemparadijs in een voormalige zeppelinhal. Vooraf is het moeilijk om er een beeld bij te vormen. Eenmaal binnen in de hal kijken we onze ogen uit. Zwemmen in een lagune of in de Südsee, het buitenbad met een hele gave wildwaterbaan en twee grote glijbaantorens.

Het meest indrukwekkend is dat we echt het gevoel krijgen dat we op een tropisch eiland zijn. Compleet met ligbedjes in het zand en strandhuisjes waar je kunt slapen. Slapen? Ja, in Tropical Islands kun je overnachten en zo 24/7 gebruik maken van de faciliteiten.

Lees hier het blog over Tropical Islands

Praktische informatie Tropical Islands

  • Ligging: iets ten zuiden van Berlijn, goed te combineren met een stedentrip Berlijn of als tussenstop op doorreis naar Polen of Tsjechië.
  • Geschatte bezoekduur: 1 á 2 dagen.
  • Entreeprijs: online familieticket voor 2 volwassenen en maximaal 4 kinderen (6 – 11 jaar) kost 109 euro.
  • Open: gehele jaar, alleen op 24 december gesloten.

Overnachten kan op het terrein van Tropical Islands in een stacaravan op de camping vlakbij de hal. Daarnaast is het mogelijk om in de hal te overnachten. Via reisorganisatie Tui kun je dit makkelijk boeken. Ook BungalowSpecials heeft Tropical Islands in het aanbod zitten. Zij verhuren onder andere de tenten in de hal. Deze zijn het goedkoopste, maar hou er rekening mee dat ze erg warm en gehorig zijn. Wij hebben er geslapen en vonden het wel een unieke ervaring.

Badeparadies Schwarzwald bij de Titisee

Natuurlijk kun je als gemeente allemaal je eigen zwembadje bouwen, maar waarom niet de krachten bundelen en gezamenlijk een echt gaaf waterpark neerzetten? Zo is Badeparadies Schwarzwald ontstaan. Hier ga je heen voor de vele glijbanen, de een nog gekker dan de andere. Zelfs voor de allerkleinsten zijn er verschillende glijbaantjes. Even bijkomen van al die adrenaline kicks kan in het golfslagbad.

Lees hier het blog over Badeparadies Schwarzwald

Praktische informatie Badeparadies Schwarzwald

  • Ligging: in het zuiden van het Zwarte Woud, leuk om heen te gaan als je op vakantie in het Zwarte Woud bent of tijdens een tussenstop op weg naar Zwitserland of Italië.
  • Geschatte bezoekduur: 3 uur tot een hele dag.
  • Entreeprijs: voor 2 volwassenen en 2 kinderen (4-15 jaar) betaal je in de weekenden en tijdens schoolvakanties voor een dagticket 112 euro.
  • Open: gehele jaar, 9 tot 22 uur tijdens schoolvakanties.

Voor een overnachting raden we aan om een hotel of appartement bij de Titisee te boeken. Dit is vlakbij Badeparadies Schwarzwald en een hele mooie omgeving. Badeparadies Schwarzwald en Titisee zijn erg geschikt als tussenstop op weg naar Zuid-Europa.

Therme Erding bij München

Therme Erding is een van de waterparken in Europa waar we graag een keer heen willen. Deze staat hoog op onze bucketlist. Inmiddels zijn de plannen voor de zomervakantie steeds concreter aan het worden. En ja, we zorgen voor een tussenstop bij München zodat we Therme Erding kunnen bezoeken. Nu al zin in!

Handig om te weten over Therme Erding

  • Ligging: vlakbij München, daardoor erg geschikt als tussenstop op weg naar Zuid-Europa. Boek er twee nachten en geniet er een hele dag van de zwembaden, glijbanen en spa.
  • Geschatte bezoekduur: 1 dag.
  • Entreeprijs: een dagkaart kost 34 euro voor iedereen vanaf 4 jaar, in het weekend en tijdens schoolvakanties geldt een opslag van 4 euro.
  • Open: gehele jaar, 9 tot 23 uur in schoolvakanties, glijbanen en golfslagbad openen soms wat later.

Ik heb inmiddels gezien dat het mogelijk is om in Therme Erding in een hotel te overnachten. Daar zag ik mooie familiekamers in verschillende prijsklassen. Natuurlijk kun je via Booking.com ook een overnachtingshotel in de buurt van München boeken.

Nog meer aquaparken en sub-tropische zwemparadijzen in Duitsland

Gelukkig is Duitsland dichtbij, want we hebben nog een paar waterparken die we hier willen bezoeken. Op onze bucketlist staan:

  • Palm Beach in Neurenberg
  • Aqualand in Keulen
  • Miramar in Heidenberg
  • Nettebad in Osnabrück

Waterparken in Denemarken

In Denemarken bezochten we het sup-tropisch zwemparadijs van Lalandia Rødby. Ook in Billund (bij LEGOLAND) heeft Lalandia een waterpretpark. Bij mooi weer kun je terecht in de buitenbaden van Djurs Sommerland en Farup Sommerland.

Aquadome in Lalandia Rødby

Aquadome in Lalandia Rødby valt in de categorie sub-tropische zwemparadijzen. Het is niet het meest bijzondere zwembad uit het rijtje, maar wel de meest uitgebreide in het oosten van Denemarken. In het centrale gedeelte van het zwembad is een golfslagbad en een glijbaantoren. Daar omheen tref je de wildwaterbaan, een trechterglijbaan en nog enkele andere glijbanen. Ook is er een klein buitenbad.

Praktische informatie Aquadome in Lalandia Rødby

  • Ligging: in het oosten van Denemarken op het eiland Lolland. Met de ferry vanuit Puttgarden kom je aan in Rødby, dat maakt het een leuke en praktische stop.
  • Geschatte bezoekduur: halve dag tot een hele dag.
  • Entreeprijs: 240 DKK (circa 32 euro) voor volwassenen en 190 DKK (circa 25 euro) voor kinderen van 3 t/m 11 jaar.
  • Open: gehele jaar, openingstijden variëren afhankelijk van seizoen.

Een verblijf in Lalandia Rødby is te boeken via TUI of Vacanceselect. De huisjes zijn in de typisch Scandinavische stijl en rondom is genoeg ruimte om te spelen.

Waterparken in Zweden

In Zweden naar een waterpark? Ja hoor, dat kan prima. Veel mensen weten het niet, maar het zuiden van Zweden heeft in de zomer meer zonuren dan Nederland. Tijdens de zomermaanden is het daardoor mogelijk om aquaparken in de buitenlucht te bezoeken.

Skara Sommarland

Skara Sommarland is een combinatie van waterpark en pretpark. Hoewel het pretpark wat verouderd is en vooral voor jonge kinderen leuk is, biedt het waterpark volop uitdaging voor alle leeftijden. Skara Sommarland is niet zo groot als de waterparken in het zuiden van Europa, maar de 12 glijbanen en de andere zwembaden zorgen voor heel veel waterpret. Ga met een band naar beneden of kies de trechter-glijbaan. Mocht het weer wat tegen zitten, dan kun je in Skara Sommarland een wetsuit huren.

Lees hier het blog over Skara Sommarland.

Praktische informatie Skara Sommarland

  • Ligging: Skara Sommarland ligt vlakbij de snelweg E20, 135 kilometer ten noorden van Göteborg, tussen de twee grote meren van Zweden.
  • Geschatte bezoekduur: een dag voor waterpark en pretpark.
  • Entreeprijs: 369 SEK (circa 35 euro) voor een dag, kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis naar binnen.
  • Open: juni, juli en augustus. Vanaf 10 uur en sluit tussen 17 en 18 uur.

Waterpark op Öland

Ölands Djur & Nöjespark is niet alleen een waterpark. Dit is een combinatie van dierentuin, dino’s, kermisachtige attracties én een aquapark. Garantie dus voor een hele afwisselende dag. Het waterpark heeft een ondiep bad dat vol staat met leuke toestellen met glijbanen, sproeiers en een emmer die eens in de zoveel tijd veel water omkiept. In het andere deel van het waterpark zijn een paar glijbanen te vinden. Deze zijn niet heel spectaculair, maar dat maakte voor onze kinderen niet uit.

Praktische info over waterpark Ölands Djur & Nöjespark

  • Ligging: Ölands Djur & Nöjespark ligt in het zuidoosten van Zweden op het eiland Öland en is vanuit Kalmar met de brug te bereiken.
  • Geschatte bezoekduur: trek voor het hele park een volledige dag uit en reken op minimaal 2 uur voor het waterpark.
  • Entreeprijs: 395 SEK (circa 37,50 euro), kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen.
  • Open: half juni tot half augustus voor het waterpark, van 10 tot 18 uur.

Waterparken in Tsjechië

In Tsjechië gingen we naar Aquapark Babylon in Liberec. Andere bekende waterparken in Tsjechië zijn Aquapalace (bij Praag) en Aquaworld Lipno.

Aquapark Babylon

Aquapark Babylon is eerder een fraai zwembad dan een waterpark. Het zwemparadijs bestaat uit drie gedeelten: een grot, een fraai gedecoreerd bad en een deel waar het vooral draait om waterpret. Er zijn vier glijbanen, verschillende bubbelbaden en stroomversnellingen en voor de allerkleinsten is er een apart badje. Hoogtepunt is de lasershow die een paar keer per dag te zien is.

Lees hier het blog over Liberec met daarin meer info over Aquapark Babylon.

Bezoekinformatie Aquapark Babylon

  • Ligging: Liberec ligt in het noorden van Tsjechië, vlakbij het drielandenpunt met Polen en Duitsland.
  • Geschatte bezoekduur: 3 uur.
  • Entreeprijs: familieticket voor de hele dag voor 2 volwassenen en 2 kinderen tot 140 cm kost 1150 CZK (circa 45 euro) tijdens schoolvakanties en weekenden.
  • Open: gehele jaar, in het weekend van 10 tot 22 uur.

Aquapark Babylon is onderdeel van Centrum Babylon, hier kun je ook overnachten. Wil je liever slapen in een appartement in het centrum van Liberec? Dan raden we Golden Key Appartements aan.

Waterparken en thermale baden in Hongarije

Hongarije heeft een lange historie als het gaat om thermale baden en de medische toepassing daarvan. Dat is nog steeds terug te zien als je naar een waterpark of thermaal bad gaat, maar steeds vaker is er een flinke funfactor toegevoegd.

Aqua Palace in Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló is het kuuroord van Hongarije. Alle toeristen die hierheen gaan bezoeken of het medische gedeelte van de baden of ze komen voor het gigantische waterpark. En dat waterpark is het omrijden meer dan waard. Zowel binnen als buiten zijn er zoveel verschillende baden en meer glijbanen dan je op twee handen kunt tellen.

Lees in het blog over Debrecen meer over Hajdúszoboszló

Praktische informatie Aqua Palace in Hajdúszoboszló

  • Ligging: Hajdúszoboszló ligt vlakbij Debrecen, in het oosten van Hongarije. Low cost carrier Wizz Air vliegt hierheen.
  • Geschatte bezoekduur: minstens 1 dag
  • Entreeprijs: in de zomer betalen volwassenen voor een dagkaart 4.000 HUF (circa 12,25 euro) en kinderen tot 7 jaar 1.800 HUF (circa 5,50 euro).
  • Open: binnengedeelte gehele jaar geopend, buitenbad en aquapark van mei tot september (check exacte data en tijden op de website van Aqua Palace).

Je kunt ervoor kiezen om in Debrecen te overnachten en een dagje naar Hajdúszoboszló te gaan. Een andere optie is het boeken van een hotel in Hajdúszoboszló. Veel van de hotels in deze plaats hebben ook eigen thermale baden.

Széchenyibad in Boedapest

Dit is het bekendste thermale bad van Boedapest. Reken op heel veel drukte, dus kies een bezoekmoment ’s ochtends vroeg of ’s avonds. Verwacht hier geen glijbanen en dat soort zaken. Het Széchenyibad heeft tientallen verschillende soorten thermale baden met allemaal hun eigen werking. De uitstraling van de ruimtes verschilt erg. Het allermooiste is het buitenbad dat omringt wordt door geel gekleurde gebouwen. Een wereldberoemd plaatje!

Lees in het blog over Boedapest met kinderen meer over het Széchenyibad en andere thermale baden.

Handig om te weten over het Széchenyibad

  • Ligging: in stadspark Városliget in Boedapest.
  • Geschatte bezoekduur: minstens enkele uren.
  • Entreeprijs: 5700 HUF (circa 17,50 euro) voor een dagticket met locker in weekenden en schoolvakanties.
  • Open: 6 tot 22 uur, gehele jaar.

Overnachten is niet duur in Boedapest. Wij kozen voor een appartement in het centrum van de stad, vlakbij openbaar vervoerverbindingen. Hierdoor is het Széchenyibad ook goed bereikbaar.

Waterparken in Slovenië

Slovenië is een vakantiebestemming die steeds populairder wordt. Zwemmen kun je er aan de korte kuststrook. Mocht je niet bang zijn voor fris water, dan is een duik in het meer van Bled of het meer van Bohinj te overwegen. Voor de grootste waterpret rij je naar Aqualuna bij Terme Olimia of naar Terme Catez.

Aqualuna en Terme Olimia

Aqualuna is het waterpark dat hoort bij Terme Olimia. De grootste trekker is hun glijbaan King Cobra, maar is je dat wat te spannend dan wachten er genoeg andere glijbanen op je. Ook voor jonge kinderen zijn er meerdere baden waar ze met water kunnen spelen. Wij deden zelfs mee aan een lesje aquarobics.

Naast alle waterpret in Aqualuna, heeft Terme Olimia meer mogelijkheden om te zwemmen. Wij genoten van de wellness in Orhidelia en zwommen op een dag met minder mooi weer in het ‘gewone’ binnenzwembad.

Lees hier het blog over Aqualuna en Terme Olimia.

Praktische informatie Aqualuna en Terme Olimia

  • Ligging: Terme Olimia ligt in het oosten van Slovenië, het land is niet groot dus je rijdt er vanuit het westen makkelijk heen.
  • Geschatte bezoekduur: voor Aqualuna 1 dag, maar dan heb je geen tijd voor de wellness en het ‘gewone’ zwembad.
  • Entreeprijs: 57 euro voor een familieticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 5 tot 14 jaar, dit is de prijs in het hoogseizoen.
  • Open: 8 tot 20 uur in het weekend, doordeweeks gaat het waterpark een uurtje later open. Het is niet helemaal duidelijk op de website, maar het lijkt erop dat Aqualuna geopend is van half juni t/m de eerste week van september.

Terme Olimia heeft verschillende accommodaties. Direct naast waterpark Aqualuna is de camping te vinden, vooral de houten huisjes zien er leuk uit. Inmiddels kun je hier ook ‘glampen’. De hotels en appartementen van Therme Olimia liggen rondom de wellness en het ‘gewone’ zwembad.

De accommodaties bij Terme Olimia zijn te boeken via TUI en voor de glamping ga je naar Vacanceselect.

Terme Catez

In het zuiden van Slovenië ligt Terme Catez. Een van de waterparken waar we deze zomer heengaan. Glijbanen, lazy river, golfslagbad, een groot binnengedeelte, een piratenschip en voldoende ruimte voor de allerkleinsten. Bij Terme Catez hebben ze het allemaal.

Wij slapen hier twee nachten in het Piratendorp. Na de zomer een uitgebreid verslag van dit waterpark in Slovenië!

Praktische informatie Terme Catez

  • Ligging: Terme Catez ligt in het zuiden van Slovenië.
  • Geschatte bezoekduur: minimaal 1 dag.
  • Entreeprijs: een dagkaart kost in het weekend voor volwassenen 17 euro, voor kinderen van 5 – 14 jaar kost deze 13 euro. Doordeweeks is de entree iets lager.
  • Open: 365 dagen per week geopend (’s winters is niet alles open). Van eind april t/m eind september is het buitengedeelte geopend. In de zomervakantie kun je er van 8 tot 20 uur zwemmen.

Een overnachting bij Terme Catez boek je via Vacanceselect of via TUI. Wil je Terme Catez bezoeken tijdens een rondreis door Slovenië? Kijk dan eens bij Pharos Reizen.

Waterparken in Kroatië

Van de waterparken in Kroatië hebben we er nog geen een bezocht. Maar ook daar komt deze zomer verandering in. Aquapark Cikat ligt niet op onze route, misschien komen we wel bij Aquapark Dalmatia bij Sibenik.

Waterparken in Istrië

Deze zomer gaan we sowieso naar Istrië en staan de volgende twee waterparken op ons lijstje:

  • Aquapark Istralandia in Novigrad
  • Aquapark Aquacolors in Porec

Wil je naar een van deze waterparken? Dan raden we aan om een camping in Istrië te boeken. De exacte locatie maakt niet zoveel uit, het schiereiland is niet zo groot. Je zou zelfs beide waterparken tijdens één vakantie kunnen bezoeken.

Waterparken in Italië

In Italië zijn de waterparken vooral aan het Gardameer en de Adriatische kust te vinden. Het gebied rondom Rimini profileert zich zelfs als ‘Riviera dei Parchi’; de kuststrook met volop aquaparken en pretparken. Zeker leuk om een paar dagen heen te gaan in combinatie met een andere Italiaanse bestemming.

Aquafan

Het allerleukste waterpark voor tieners! Aquafan heeft zoveel hele bijzondere, gekke en spannende glijbanen. Een groot deel is echter pas toegankelijk vanaf 140 cm. Voor kleinere kinderen zijn er natuurlijk ook volop zwembaden, maar het is best jammer om naar Aquafan te gaan als je nog net geen 140 cm bent. Aquafan is ook zo’n waterpark waar je je oudere tieners ’s ochtends afzet en aan het einde van de dag weer ophaalt.

Lees hier het blog over Aquafan.

Bezoekinformatie Aquafan

  • Ligging: Aquafan ligt bij Riccione, ten zuiden van Rimini aan de Adriatische kust.
  • Geschatte bezoekduur: minstens 1 dag, maar glijbaan-liefhebbers willen vast een tweede dag terugkomen.
  • Entreeprijs: er zijn diverse soorten tickets, waarbij de ‘fixed day’ tickets het goedkoopste zijn. Deze prijzen beginnen bij 23 euro voor volwassenen en vanaf 14 euro voor kinderen van 100 tot 140 cm. Hoe eerder je je ticket koopt, hoe goedkoper het is. Op vrijdag is er een familieticket voor 2 volwassenen en 1 kind tussen de 100 en 140 cm, deze kost 70,50 euro.
  • Open: begin juni t/m half september van 10 tot 18.30 uur.

Voor een overnachting raden we Riccione aan. Iets minder druk dan Rimini en toch alles in de buurt. Als je ’s avonds rust wil hebben, dan kun je beter kiezen voor een accommodatie buiten een van de badplaatsen.

Atlantica

Met jongere kinderen raden we aan om naar Atlantica te gaan. Dit waterpark is overzichtelijk en heeft ook voor de jongere bezoekers genoeg te bieden. Voor de glijbanen geldt een leeftijdsrestrictie die lastig uit te leggen is aan kinderen, wat dat betreft geven wij eerder de voorkeur aan waterparken waar ze werken met eisen aan lengte en/of gewicht. Atlantica heeft een glijbantoren, een snelle brede glijbaan, een lazy river die door een hele grote walvis gaat en een flink lagunebad.

Lees hier het blog over Atlantica.

Handig om te weten over waterpark Atlantica

  • Ligging: Atlantica ligt in Cesenatico, ten noorden van Rimini aan de Adriatische kust.
  • Geschatte bezoekduur: een halve dag.
  • Entreeprijs: 16 euro voor volwassenen en 13 euro voor kinderen van 5-11 jaar. Met je entreekaartje mag je twee dagen achter elkaar naar binnen.
  • Open: 10 tot 19 uur. Welke maanden dit waterpark open is staat niet op de website.

Wij bezochten Atlantica vanuit Riccione. Dat kan prima, maar Cesenatico ligt dichterbij en is een leuk dorpje.

Kies een camping aan de Adriatische Kust om Atlantica en/of Aquafan te bezoeken.

Waterpark Aqua Planet Boario Terme in Lombardije

Waterpark Aqua Planet Boario Terme ligt in een dal tussen de bergen van Noord-Italië. Alleen al voor de ligging is het de moeite waard om erheen te gaan. Het waterpark is voor Italiaanse begrippen niet groot, wij vinden dat overzichtelijke met kinderen eigenlijk erg prettig. Bij de glijbanen wordt goed toezicht gehouden en ook bij het springkussen (met water!) staat een badmeester. Wil je zelf liever baantjes trekken? Dan kan dat in dit waterpark ook.

Lees hier het blog over waterpark Aqua Planet Boario Terme.

Bezoekinformatie

  • Ligging: Het waterpark ligt in de bergen van Noord-Italië, ten noorden van de steden Milaan en Verona.
  • Geschatte bezoekduur: een halve tot een hele dag.
  • Entreeprijs: voor 12 jaar en ouder betaal je 11 euro entree en voor kinderen 3 t/m 11 jaar is de entree 7 euro.
  • Open: begin juni t/m augustus van 9.30 tot 18.30 uur en in het weekend tot 20 uur.

Overnachten in de buurt van dit waterpark kan op Camping La Tartufaia. Onze blogger Jolinda had hier een geweldige vakantie.

Nog meer aquaparken in Italië

Italië heeft heel veel waterparken. We hebben ze nog lang niet allemaal bezocht. Zo kunnen we o.a. nog naar:

  • Aqua Park Canevaworld bij het Gardameer
  • Parco Acquatico Cavour ten zuiden van het Gardameer
  • Etnaland op Sicilië
  • Aqualandia in Jesolo, net ten noorden van Venetië

Waterparken in Frankrijk

In Frankrijk waren we vooral met jonge kinderen. Met kinderen zonder zwemdiploma zit ik niet rustig in een van de waterparken in Europa, dus in Frankrijk hebben we ze daarom overgeslagen. Het volgende aquapark wordt vaak door anderen getipt:

  • Wave Island in de Provence

Ik kan me bijna niet voorstellen dat dit het enige waterpark in Frankrijk is. Dus mocht ik nog tips tegen komen dan voeg ik ze toe.

Waterparken in Portugal

Veel gezinnen kiezen voor een vakantie in de Algarve. Genieten van de mooie stranden en het heerlijke eten. In de Algarve hebben we twee waterparken gespot voor jullie. Een leuke afwisseling met de stranddagen!

Waterpark Zoomarine

Zoomarine is meer dan een waterpark. Hier kun je ook dieren, een aquarium, enkele attracties en shows beleven. In het waterpark is een golfslagbad, glijbanen en een gedeelte dat vooral leuk is voor kleinere kinderen. In Zoomarine kun je zwemmen met dolfijnen. Een activiteit die door dierenwelzijnsactivisten wordt afgeraden.

Praktische informatie Zoomarine

  • Ligging: vlakbij Albufeira.
  • Geschatte bezoekduur: minstens een dag.
  • Entreeprijs: als je de tickets online koopt krijg je 10% korting, volwassenen betalen voor een dagkaart 26,10 euro en kinderen die groter zijn dan 1 meter en t/m 10 jaar betalen 18,90 euro.
  • Open: geopend van maart t/m november, openingstijden variëren en zijn in de zomermaanden van 10 tot 19.30 uur.

Check bij TUI het aanbod van reizen naar de Algarve en maak een dagtripje naar dit vakantiepark.

Waterpark Aquashow Family Park

Glijbaanliefhebbers kiezen in de Algarve voor Aquashow Family Park. Naast hele hoge glijbanen is er zelfs een achtbaan die door het water gaat. Voor kleine kinderen zijn er glijbanen die wat minder spannend zijn maar wel voor de nodige waterpret zorgen.

Handig om te weten:

  • Ligging: ten noorden van Quarteira.
  • Geschatte bezoekduur: een dag.
  • Entreeprijs: 21 euro voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en 29 euro vanaf 11 jaar.
  • Open: mei t/m september geopend vanaf 10 uur, sluitingstijd varieert tussen 17 en 18.30 uur.

Overnachten kan bij Aquashow Park Hotel. Vanuit dit hotel heb je gratis en onbeperkt entree voor het waterpark.

Nog meer waterpret in Portugal bij deze aquaparken

Maar er zijn meer waterparken in Portugal. Ook onderstaand waterpark wordt vaak genoemd:

  • Side & Splash vlakbij Lagoa in de Algarve

Waterparken in Griekenland

Ook Griekenland kent meerdere waterparken. Heerlijke plekken om af te koelen op warme zomerse dagen. Je kunt er o.a. naar de volgende waterparken:

  • Waterpark Faliraki op Rhodos
  • Star Beach Water Park op Kreta
  • Aqualand op Corfu
  • Aquatica Waterpark op Kos

Waterparken in Spanje en op de Canarische Eilanden

In Spanje hebben we tot nu toe nog geen waterparken bezocht. Maar daar gaat verandering in komen. In de herfstvakantie ga ik naar Tenerife om Park Siam te bezoeken. Dit waterpark is volgens Tripadvisor beoordeeld als beste waterpark ter wereld. Dat willen we natuurlijk met eigen ogen zien.

Bekende waterparken in Spanje

Andere bekende waterparken in Spanje zijn:

  • PortAventura Caribe Aquatic Park, vlakbij Tarragona
  • Aqualandia in Benidorm
  • Splash op Menorca

Waterparken op Cyprus

Op Cyprus zijn we nog niet geweest. Maar als we gaan, dan staan deze waterparken zeker op ons ’to do’-lijstje:

  • Aquapark WaterWorld in Ayia Napa (oosten van Cyprus)
  • Aphrodite Waterpark vlakbij Paphos (westen van Cyprus)
  • Fasouri Watermania Waterpark vlakbij Limassol (zuiden van Cyprus)

Waterparken en zwembaden in Nederland

Voor toffe waterparken in Europa hoef je niet altijd naar het buitenland. Ook in Nederland zijn er zwembaden met gave glijbanen en andere leuke waterattracties. Vaak zijn deze waterparken en subtropische zwembaden gecombineerd met een vakantiepark. Ideaal dus voor een weekendje weg.

Hof van Saksen

Hof van Saksen in Drenthe heeft in 2019 de langste trechterglijbaan ter wereld geopend. Dat alleen al is een goede reden om hierheen te gaan. Het zwembad heeft meer toffe glijbanen!

Het zwembad van Hof van Saksen is in de weekenden en tijdens schoolvakanties alleen voor gasten van het vakantiepark. Daarbuiten is het mogelijk om als daggast naar het zwembad te gaan, je moet hiervoor wel van tevoren contact opnemen met Hof van Saksen.

Lees hier het blog over het zwembad van Hof van Saksen

Hof van Saksen leent zich goed voor een weekendje of midweek weg. Er zijn zoveel andere leuke dingen te doen dat je je hier zelfs tijdens een langere vakantie goed kunt vermaken. Er zijn ook accommodaties te huur die geschikt zijn voor de hele familie.

Tikibad in Duinrell

Het bekendste waterpark van Nederland is te vinden in pretpark Duinrell: het Tikibad. Ik ging er zelf als tiener al heen en durfde toen van de meest spannende glijbanen. In de jaren daarna heeft het vakantiepark niet stilgezeten en zijn er allerlei soorten glijbanen bij gemaakt. In 2019 is een nieuw buitengedeelte geopend.

Belangrijk om te weten: is jouw kind nog geen 120 cm en heeft het wel z’n zwemdiploma’s? Dan moet jouw kind toch zwembandjes om. Het is verstandig om ze daarop voor te bereiden.

Het Tikibad is te bezoeken in combinatie met het attractiepark. Voor een ticket inclusief 3 uur Tikibad betaal je online vanaf 26,45 euro. Je kunt ook een kaartje kopen voor alleen het Tikibad bezoeken na 16 uur ’s middags, voor 4 uur kost dit online vanaf 17,95 euro.

Duinrell heeft een eigen vakantiepark. Als je daar verblijft zit de entree tot het attractiepark en het zwemparadijs bij de prijs inbegrepen.

Handige tips voor het bezoeken van een aquapark

Een bezoek aan een van de waterparken in Europa is eigenlijk heel simpel: neem zwemkleding en handdoek mee en klaar! Toch zijn er wat handigheidjes om rekening mee te houden en die een verblijf in een aquapark net wat comfortabeler maken.

Slippers mee

Zeker in de warme landen is het prettig om slippers mee te nemen. De stenen kunnen behoorlijk heet zijn en dat gaat zeer doen aan je voeten. Dit geldt ook voor Tropical Islands in Duitsland. En ja, ik spreek uit ervaring…

Vaste plek als uitvalsbasis

Zoek een vaste plek die als uitvalsbasis dient voor je gezin. Zeker in het hoogseizoen is het verstandig om er aan het begin van de dag te zijn, dan weet je zeker dat je een ligbedje kunt vinden. Soms moet je trouwens extra betalen voor het gebruik van een ligbedje.

Kluisje voor kostbaarheden

De meeste waterparken in Europa hebben kluisjes. Wil je je kostbaarheden bij je ligbedje houden, dan is een Pacsafe handig. Deze kun je met een staalkabel aan het ligbedje maken en afsluiten met een slot.

Eten en drinken in de waterparken in Europa

Neem genoeg water mee of vul regelmatig je waterfles bij. Ook iets te eten meenemen kan verstandig zijn. Check wel vooraf of het is toegestaan om zelf eten mee te nemen. Het eten in de waterparken in Europa ontstijgt meestal niet het niveau van pizza en patat. Alleen Tropical Islands is tot nu toe een positieve uitzondering hierop.

Filmen met GoPro in een waterpark

Wil je filmpjes maken met een GoPro? Neem dan verschillende mounts mee. Ik heb zelf een die op mijn hand kan, maar deze mag niet bij alle waterparken worden gebruikt. Het harnas is meestal wel toegestaan.

Tot slot: vergeet je waterproof zonnebrand niet.

Wat zijn jouw favoriete waterparken in Europa?

Meer lezen

Op zoek naar meer vermaak? Klik & kijk voor meer inspiratie:

  • De leukste pretparken in Duitsland
  • Djurs Sommerland of LEGOLAND Billund?
  • Dit is wat jullie willen weten over de Efteling
  • De leukste zwembaden en thermale baden in IJsland voor gezinnen
  • Direct naar alle blogs over pretparken (in Nederland)

KidsErOpUit is te volgen opFacebook,InstagramenX (voorheen Twitter).

De tofste waterparken in Europa, een compleet overzicht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5782

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.