Beste waterpark van Europa - top 10 leukste waterparken (2024)

Ben je op zoek naar het beste waterpark van Europa? Dan hebben we goed nieuws! Want vakantiewoningspecialist Interhome heeft onderzoek gedaan en de “Top 10 Europese waterparken index 2023” bekend gemaakt. Deze lijst de leukste waterparken bevat alleen parken met een Google-pagina, meer dan 1000 beoordelingen én een score van 4,5 of hoger. Wij hebben deze parken verder onderzocht, waardoor de top 10 waterparken nu compleet is, met alle informatie die je hebben wil.

De winnaar van deze top 10 bevindt zich in Polen, maar ook waterparken in zomerse bestemmingen zoals Italië, Portugal en Kroatië zijn erg populair. Van dolfijnenshows en een raftingrivier tot spannende waterglijbanen en een pirateneiland, laten we eens kijken welke parken absoluut een bezoekje waard zijn!

Waterpark zone Energylandia in Polen : leukste waterpark van Europa


Water park zone Energylandia in Polen is absoluut de topfavoriet met een score van 4,8. Dit waterpark biedt een piratenschip, tropische ontspanning op het exotische eiland en adrenalinepompende waterglijbanen in de Bamboo Bay. Het is een geweldige bestemming voor avontuurlijke gezinnen en thrill-seekers. Je kunt hier gemakkelijk meerdere dagen doorbrengen, want er is genoeg te doen en te zien. Het park is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier en is geopend tijdens het zomerseizoen. De prijzen variëren, maar je kunt rekenen op een redelijk betaalbaar prijskaartje.:

Zoomarine Beach in de Algarve, Portugal: mooiste waterpark voor dierenliefhebbers


Zoomarine Beach, gelegen in de zonnige Algarve in Portugal, is een park dat vooral bekend staat om de vele dieren die hier te bewonderen zijn. Van de betoverende vlindertuin tot een spectaculaire zeehondenshow en een kleurrijk aquarium vol vissen, er valt hier achter elke hoek wel iets te beleven.

Dit park is ideaal voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Je kunt hier gemakkelijk een volledige dag doorbrengen en genieten van alle attracties en shows. Zoomarine Beach is geopend van maart tot november. De prijzen voor een dagkaart variëren van 15 euro tot 46 euro, afhankelijk van de leeftijd en het seizoen waarin je het park bezoekt. Kijk voor meer informatie op de website van het park.

Acquapark Etnaland op Sicilië, Italië: beste waterpark Europa voor alle leeftijden


Acquapark Etnaland, gelegen op het prachtige eiland Sicilië in Italië, biedt een mix van spanning en avontuur. Etnaland bestaat uit een Themapark met pretpark attracties, het Aquapark met zwembaden, glijbanen en waterattracaties en prehistorisch park met dinosauriërs. In het waterpark is een ritje in de Anaconda, een waterachtbaan, is een absolute must voor adrenalinejunkies.

Door de grootte en veelzijdigheid is dit park geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4. Maar ook tieners en (jong)volwassenen kunnen zich dagen vermaken in dit park. Je kan hier makkelijk meerdere dagen doorbrengen en verblijven in het bijhorende hotel. Het april is geopend van april alleen de weekenden) tot september en een kaartje voor het Acquapark kost tussen 17 euro en 24 euro.

Druskininkai Aquapark, Litouwen: beste waterpark voor avontuur een wellness


Voor degenen die op zoek zijn naar ultieme ontspanning, is Druskininkai Aquapark in Litouwen de absolute topbestemming. Dit park biedt een uitgebreid wellnesscentrum, inclusief een sauna-complex met een muur van Himalayazout en speciale abachi-bedden. Hier kun je heerlijk relaxen en genieten van de rustige sfeer.

Druskininkai Aquapark is geschikt voor families maar ook voor singels en stellen die gewoon lekker willen ontspannen. Het park is het hele jaar door geopend, dus je kunt op elk moment van het jaar van de faciliteiten genieten. Bovendien is de toegangsprijs zeer betaalbaar, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

Aquapark Istralandia, Kroatië: beste waterpark Europa voor glijbanen en zwemmen


Aquapark Istralandia, gelegen in het prachtige Istrië, Kroatië, mag zeker niet ontbreken in onze top tien. Met maar liefst 9 zwembaden biedt dit park volop waterpret voor het hele gezin. Een absolute aanrader is een duik nemen in The Space Rocket, een van de snelste waterattracties in Europa. Aquapark Istralandia is ideaal voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden, omdat er attracties zijn voor zowel jongere als oudere kinderen. Je kunt hier gemakkelijk een volledige dag doorbrengen en genieten van alle avontuurlijke waterattracties.

Het park is geopend vanaf eind mei tot half september en een dagkaart kost 36 euro (29 euro voor kinderen). Daarmee is dit het duurste waterpark in de top 10. Wanneer je een stacaravan in Kroatië zoekt, hebben we een mooie lijst om uit te kiezen.

Beste waterpark van Europa - top 10 leukste waterparken (1)

Siam Park, Tenerife: leukste waterpark voor tieners


In het prachtige Tenerife, Spanje, ligt Siam Park, waar de harten van adrenalinejunkies sneller gaan slaan. Het hoogtepunt van dit park is de Tower of Power, een grote glijbaan die je door een gebied met haaien, pijlstaartroggen en vissen leidt. Met meer dan 47.000 beoordelingen kunnen we met zekerheid zeggen dat dit park zijn plekje in de top tien verdient.

Siam Park is geschikt voor gezinnen met oudere kinderen en tieners die op zoek zijn naar spanning en sensatie. Je kunt hier gemakkelijk een volledige dag doorbrengen en genieten van alle avontuurlijke waterattracties. Omdat Tenerife zo zuidelijk ligt, is het hier altijd zonnig. Het is dan ook een mooie bestemming voor een zonvakantie in april. Het park is geopend tijdens het hele jaar en de prijzen zijn vergelijkbaar met andere waterparken.

Aquapark Nessebar, Bulgarije, voor de glijbanen


Voor de liefhebbers van waterglijbanen zijn zowel Aquapark Nessebar als Aqualand Corfu absolute aanraders. Deze parken tellen beide meer dan 35 waterglijbanen en behoren daarmee tot de grootste in Europa. Aquapark Nessebar, gelegen in Nessebar, Bulgarije, biedt volop waterpret voor het hele gezin. Het is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Je kunt hier gemakkelijk een volledige dag doorbrengen en genieten van alle waterglijbanen en attracties. Het park is geopend tijdens het zomerseizoen en de prijzen zijn redelijk, waardoor het een betaalbare optie is voor een dag vol plezier en avontuur.

Aqualand Corfu, Griekenland: glijbanen paradijs


Ook Aqualand Corfu, gelegen op het prachtige eiland Corfu in Griekenland, biedt een overvloed aan waterglijbanen en attracties. Met meer dan 35 glijbanen is dit park een paradijs voor waterglijbaanfanaten. Het is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden en biedt entertainment voor het hele gezin. Je kunt hier gemakkelijk een volledige dag doorbrengen en genieten van alle waterattracties. Aqualand Corfu is open tussen mei (hier is het namelijk al lekker warm in mei) en september (maar alleen leuk om te bezoeken tijdens echt warme dagen) en een dagpas kost 35 euro voor volwassenen en 22,50 euro voor kinderen.

Het leukste waterpark van Europa voor jouw vakantie

Nu je op de hoogte bent van de beste waterparken in Europa, kun je een geweldige vakantie plannen vol plezier en avontuur. Of je nu op zoek bent naar spanning, ontspanning of een combinatie van beide, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om de openingstijden en prijzen van de parken te controleren voordat je gaat, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van het seizoen. Veel van de parken bieden ook online boekingen met kortingscodes, dus zorg ervoor dat je jouw tickets op voorhand bestelt om geld te besparen.

Dus pak je zwemkleding in, neem je familie en vrienden mee en bereid je voor op een spetterend avontuur in een van de beste waterparken van Europa!

Beste waterpark van Europa - top 10 leukste waterparken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5776

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.