De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (2024)

Table of Contents
Top 10 waterparken in Nederland 1. Hof van Saksen 2. Duinrell 3. Aqua Mundo van Center Parcs 4. De Leistert 5. Bosbad Hoeven 6. De Kleine Wolf 7. Landal Het Vennenbos 8. De Zandstuve 9. Themapark Slagharen De beste aquaparken in Duitsland 1. Tropical Island Resort 2. Park Hochsauerland Center Parcs 3. Hambachtal 4. Hotel Victory Therme Erding 5. Landal Saltzer Paradies De beste waterparken in België 1. De Vossemeren | Center Parcs 2. De Hengelhoef 3. Park Molenheide De beste aquaparken in Frankrijk 1. Le Pommier 2. La Sirene 3. Les Sablons 4. Center Parcs Les Trois Forêts 5. Val de Cantobre De beste aquaparken in Spanje 1. Hotel Playa Estepona 2. Albir Garden Resort 3. Playasol Spa Hotel De beste aquaparken in Italië 1. Pra’Delle Torri 2. Marina di Venezia 3. Villagio Internazionale 4. Robinson Club Apulia 5. Villaggio Camping Europa De beste waterparken in Slovenië 1. Camping Terme 3000 2. Terme Olimia 3. Terme Catez 4. Terme Ptuj 5. Camping Adria De beste aquaparken in Kroatië 1. Zaton Holiday Resort 2. Lanterna Premium Resort 3. Camping Vestar 4. Camping Cikat 5. Park Umag Dit zijn ook leuke en grote aquaparken in Europa 1. Lalandia Rødby (Denemarken) 2. Aquashow Park Hotel (Portugal) 3. Aquamara Aquapark Tatralandia (Slowakije) 4. Sol Nessebar Mare Bay (Bulgarije) 5. Hotel Izgrev & spa (Noord-Macedonië) 6. Fodele Beach (Griekenland, kreta) 7. Cyprotel Laura Beach (Cyprus) 8. Sun Palace Resort (Griekenland, Rhodos) 9. Aqua Paradise Resort (Nessebar) (Bulgarije) 10. Gelina Village (Griekenland, Corfu) De leukste aquaparken van Turkije 1. Hotel Aqua Fantasy 2. Royal Dragon Hotel 3. Vonresort Golden Coast 4. Eftalia Splash Resort 5. Ali Bey Park Hotel 6. Gold City Hotel 7. Turquoise Hotel 8. Green Nature Park Resort 9. Atlantique Holiday Club Resort 10. Club Marvy Bijzondere aquaparken overig in de wereld 1. Mangrove Beach Resort (Curaçao) 2. Royalton Splash Punta Cana (Dominicaanse Republiek) 3. Coral Sea Waterworld (Egypte) 4. Palm Jumeirah (Dubai) 5. Rixos Sharm el Sheikh (Egypte) 6. Venus Beach (Tunesië) 7. Aqua Mirage (Marokko) 8. Jungle Aquapark (Egypte) 9. Hotel Estelar Playa Manzanillo (Colombia) 10. Coco Key Hotel and water Resort (Orlando, Verenigde Staten) Misschien vind je deze zwembadvakanties ook leuk? FAQs

Als we op vakantie gaan vinden wij het altijd erg fijn als er een heerlijk zwembad aanwezig is. Veel gezinnen en jongeren willen graag een aquapark op het park waar zij verblijven. Dan bedoelen we dus echt de grotere waterparken met gave glijbanen, stroomversnellingen, een golfslagbad, enzovoort.

In Nederland zijn er een aantal vakantieparken en campings met een groot waterpark. Vaak overdekt. In Europa en daarbuiten vind je nog veel meer hotels en campings met supertoffe aquaparken. Dan zijn het juist meestal waterparken in de buitenlucht. Hieronder vind je genoeg inspiratie voor een leuke vakantie met aquapark!

  • Waterparken Nederland
  • Aquaparken Duitsland
  • Zwemparken België
  • Zwemparadijzen Frankrijk
  • Waterparadijzen Spanje
  • Aquaparken Italië
  • Zwemparken Slovenië
  • Waterparadijzen Kroatië
  • Zwemparken Europa
  • Aquaparken Turkije
  • Waterparken overig in de Wereld

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (1)

Top 10 waterparken in Nederland

1. Hof van Saksen

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (2)

Hof van Saksen is een gezellig familievakantiepark waar zwemmen en wellness een belangrijke rol speelt. Je vindt dit prachtige vakantiepark in de Drentse natuur en het aquapark is razend populair. Je kunt hier van ’s werelds langste trechterglijbaan afroetsen, best spannend!

Daarnaast zijn er lang, gave glijbanen en een 107 meter lange wildwaterbaan. Er is ook veel buiten waterplezier en voor de kleintjes is er een apart muzikaal peuterbad.

2. Duinrell

Eén van de meest super toffe overdekte aquaparken in Nederland vind je bij Duinrell. Met coole waterglijbanen voor elke leeftijd is hier altijd wat te beleven. Daarnaast is er ook een heerlijk buitenbad waar je kan ravotten tijdens de zomer. Boek een vakantiehuisje op Duinrell en geniet met vrienden of het gezin van dit fantastische zwemparadijs.

Want Duinrell is een tof vakantiepark waar je midden in een bosrijke omgeving en vlakbij het strand slaapt met een spectaculair pretpark in de achtertuin. Dit allemaal naast het spectaculair waterpark voor volop vermaak. In dit vakantiepark kan je verblijven in duingalows, lodgetenten of gezellig op de camping.

Boek een vakantie op Duinrell

3. Aqua Mundo van Center Parcs

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (3)

Een inkoppertje natuurlijk, want als één vakantiepark wel bekend staat om de grote en bijzondere subtropische zwembaden, dan is het Center Parcs wel. Er zijn veel redenen om lekker even een paar dagen weg te gaan naar Center Parcs, maar voor veel mensen heeft het zwembad de grootste aantrekkingskracht.

Op het eerste gezicht lijken veel Aqua Mundo’s misschien wel hetzelfde, maar toch zijn er wel verschillen. Denk aan glijbanen, het golfslagbad, wildwaterbanen, een onderwaterwereld en meer… Lees op onze website over de verschillen tussen de Aqua Mundo’s bij Center Parcs in Nederland..

Of ga direct naar de Aqua Mundo pagina van Center Parcs zelf.

4. De Leistert

Ontdek het meest veelzijdige recreatiepark van Limburg, De Leistert. Boek een leuke bungalow of geniet van het buitenleven op een kampeerplek. Want hier kan heerlijk gezwommen worden! Er is een heerlijk subtropisch zwemparadijs met twee lagunezwembaden, 2 glijbanen en een leuke stroomversnelling. Ook is er een apart peuterbad. Het subtropische zwembad is het hele jaar geopend. Buiten vind je een verwarmd golfslagbad. Die is dus alleen in de zomerperiode open. Boek je vakantie op De Leistert.

5. Bosbad Hoeven


Een geweldige camping, maar wat nog geweldiger is, je hebt als gast toegang tot Waterspeelpark Splesj. Een groot waterpark in de buitenlucht, met o.a. 7 fantastische waterglijbanen, duikplanken en veel waterplezier. Ze noemen het zelf een waterpretpark!

Het enorme aanbod aan faciliteiten en de gevarieerde omgeving bij dit Molecaten vakantiepark zorgt ervoor dat dit de ideale vakantiebestemming is voor gezinnen met zowel jonge als oudere kinderen!
Boek je vakantie bij Bosbad Hoeven.

6. De Kleine Wolf

Een prachtige 5-sterrencamping, die door de ANWB is uitgeroepen als Camping van het Jaar 2020. Wat hier leuk is, is dat er zowel binnen- als buitenzwembaden zijn. Je bent niet afhankelijk van het weer. Voor waterratten is dit een fantastische camping. Ben je op zoek naar een superleuke camping voor jong en oud met veel speel- en zwemfaciliteiten? Boek een vakantie in een luxe tent, fijn chalet, of luxe boerderij op camping De Kleine Wolfin Overijssel.
Bekijk hier foto’s van het zwemparadijs op de Kleine Wolf voor een goede indruk wat je kunt verwachten.

7. Landal Het Vennenbos

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (4)

Het Vennenbos is een gezellig vakantiepark van Landal waar altijd iets te beleven valt. Super leuk voor het hele gezin, ook voor tieners. Je kunt gezellig bowlen, gamen, ravotten in het indoor- en outdoorspeelparadijs, tokkelen en natuurlijk…. zwemmen in het geweldige subtropisch zwemparadijs. Wij zijn zelf in dit grote waterpark geweest en waren echt onder de indruk. Het is echt meer dan een subtropisch zwembad. Een uitgebreide beschrijving van onze ervaring op Het Vennenbos, inclusief onze vlog, vind je hier.

Of ga direct naar de website van Landal Het Vennenbos

8. De Zandstuve

Gezellige 5-sterren kindvriendelijke camping in Hardenberg. Jong en oud kan zich hier uitstekend vermaken, zeker in het grote zwemparadijs! Het waterpark bestaat zowel uit een subtropisch binnenbad en een heerlijk verwarmd buitenzwembad. Er zijn verschillende gave glijbanen, waaronder de Crazy Cone. Dat is een super-supersnelle glijbaan van 50 meter lang!

Voor de kleintjes is er ook volop zwemplezier mogelijk op dit waterpark.
Op De Zandstuve kun je kamperen, maar daarnaast zijn er prachtige en originele accommodaties te boeken.
Bekijk hier alle accommodaties.
Bekijk alle foto’s van het complete waterpark op De Zandstuve.

9. Themapark Slagharen

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (5)

Als je een vakantie boekt in het vakantiepark Slagharen, dan heb je ook toegang tot het fantastische Waterpark Aqua Mexicana! Subtropisch zwembaden en maar liefst 10 waterglijbanen (ga voor de snelste tijd in de Yuka glijbaan!). Ook peuterparken, of een glijbaan voor het hele gezin. Aqua Mexicana is zowel binnen als buiten.

Heb je genoeg van het zwemmen? Dan kun je lekker themapark Slagharen in. Jezelf vervelen is hier vrijwel onmogelijk, je hebt eerder tijd tekort. Dan moet je nog een nachtje bijboeken 😉 Je kunt op de camping verblijven, maar ook een mooi vakantiehuis boeken. Of een wigwam!
Ga direct naar Vakantiepark Slagharen

De beste aquaparken in Duitsland

1. Tropical Island Resort

Niet ver van huis vind je in Berlijn Europa’s grootste tropische vakantiebestemming, het Tropical Island Resort. Dit is echt een groot waterpark, waar veel internationale bezoekers op afkomen. Er is een exotische waterwereld en in de betoverende lagune dwaal je door de grotten. Je kijkt je ogen uit in dit megagrote, subtropische zwemparadijs.

> In dit artikel lees je veel meer over Tropical Island Berlin.

2. Park Hochsauerland Center Parcs

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (6)

In Winterberg, Duitsland, vind je het veelzijdige Park Hochsauerland van Center Parcs. Hier kan je genieten van vele faciliteiten en activiteiten, waaronder uiteraard een grote Aqua Mundo. Het leuke is dat je ook buiten kunt genieten van het waterpark. Van de allerkleinsten tot opa en oma kunnen zich hier uitstekend vermaken, met onder andere het Water Playhouse, glijbanen en de Lazy River.
Boek dit vakantiepark bij Center Parcs.

→ Bekijk ook de andere Center Parcs vakantieparken met een extra grote Aqua Mundo in Duitsland:
Park Allgäu, Park Bostalsee, Bispinger Heide

3. Hambachtal

In de bosrijke omgeving Oberhambach vind je Ferienpark Hambachtal met een leuk subtropisch waterpark, inclusief toffe glijbanen. Ideaal voor vakantiegangers die graag ook even zwemmen. Lees hier onze ervaring over dit leuke vakantiepark met aquapark.
Of ga direct naar de website van Ferienpark Hambachtal.

4. Hotel Victory Therme Erding

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (7)

Als je van aquaparken houdt, dan moet je zeker een keer naar dit hotel in Duitsland gaan. Wat een waanzinnig waterpark hebben ze hier. Een golfslagbad van 1000m2, 27 glijbanen met zeer bijzondere effecten en meer! Vanaf 16 jaar kun je ook de hele grote spa bezoeken. Hier kan het hele gezin volledig ontspannen en genieten.
Boek hier je kamer bij Hotel Victory Therme Erding.

5. Landal Saltzer Paradies

Aan de rand van Südharz vind je Vakantiepark Salztal Paradies. Hier vind je een tof indoorspeelparadijs, ijsbaan en natuurlijk een groot waterparadijs! Voor iedereen die ook lekker wil zwemmen of sportief bezig wil zijn tijdens de vakantie.
Boek bij Landal een vakantie bij Salztal Paradies.

De beste waterparken in België

1. De Vossemeren | Center Parcs

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (8)

Vakantiepark de Vossemeren is gelegen is een bosrijk gebied, aan een meer. Je vindt hier het grootste aquapark van België. In de Aqua Mundo vind je 4 glijbanen, inclusief een trechterglijbaan, wildwaterbaan en een snorkelbad.

→ Andere leuke Center Parcs vakantieparken met een Aqua Mundo vind je in Park De Haan, Erperheide en Les Ardennes (de waterparken zijn niet zo groot).

2. De Hengelhoef

Bij Oostappen vakantiepark De Hengelhoef beleef je ontzettend veel waterpret. Er is een subtropisch zwemparadijs met glijbanen en de ‘razende rivier’. Daarnaast is er ook een strandbad met ligweide en glijbanen. Hier is genoeg te beleven, niet alleen als het gaat om zwemmen.
Ga naar de website van De Hengelhoef of lees hier verder.

3. Park Molenheide

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (9)

In dit vakantiepark vind je zwemparadijs Aquapolis. Met vier grote zwembaden en een kabouterbad voor de kleintjes, kan iedereen hier zwemmen en spelen. Zo is er een 25 meter-zwembad en zijn er vier supergave glijbanen en een speelkussen. Op dit vakantiepark vind je nog veel meer speelplezier. Het ligt midden in de bossen, heerlijk om zwemmen en wandelen te combineren.

Boek hier een leuke accommodatie bij Park Molenheide

Aquaparken in België die niet op of bij een camping of vakantiepark staan:

De beste aquaparken in Frankrijk

1. Le Pommier

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (10)

5-sterren camping Le Pommier is een luxe vakantieresort voor de hele familie met een geweldig waterpark met drie verschillende zwembaden. Hier ga je veel waterpret beleven met de glijbanen als de hillracer en anaconda.
Boek hier camping Le Pommier

2. La Sirene

Op deze Franse camping is een waterpark van 10.000 m2 met maar liefst 2.000 m2 aan zwemwater. De zwembaden zijn zowel in de buitenlucht als overdekt. Er zijn drie giga glijbanen, waar je af wilt blijven roetsjen! Voor de kleintjes is er ook genoeg waterplezier.

Boek deze camping bij één van deze reisaanbieders: Suncamp | VacanceSelect | Roan

3. Les Sablons

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (11)

Op camping Les Sablons (Zuid-Frankrijk) vind je een prachtig waterpark in de buitenlucht. Daarnaast is er ook nog een overdekt zwembad. In het aquapark op deze Franse camping vind je verschillende toffe glijbanen en genoeg zwemmogelijkheden. Het is een gezellige familiecamping die goed scoort op vergelijkingssites. Boek een mooie chalet en geniet hier lekker van de zon en de zwembaden!
Boek hier camping Les Sablons

4. Center Parcs Les Trois Forêts

Les Trois Forets is een gezellig vakantiepark met een tof waterparadijs. In de Aqua Mundo vind je de langste glijbaan van alle Center Parcs parken. De glijbaan is maar liefst 190 meter lang en 12 meter hoog. Sowieso natuurlijk altijd leuk om op dit vakantiepark in een prachtige omgeving er even uit te zijn.

→ Andere mooie Aqua Mundo’s bij Center Parcs in Frankrijk vind je bij: Le Lac d’Ailette | Villages Nature® Paris | Les Bois-Francs |Les Hauts de Bruyères | Le Bois aux Daims

5. Val de Cantobre

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (12)

Op camping Val de Cantobre kan je genieten van de Franse zon, terwijl je van de coolste glijbaan af-sjeest in het fantastische zwemparadijs. Ook de wildwaterbaan is super, daar wil je keer op keer vanaf. Het is een heerlijke camping waar genoeg te doen is. Boek een fijne mobile home en genieten maar!
Boek hier een accommodatie op Val de Cantobre

De beste aquaparken in Spanje

1. Hotel Playa Estepona

Laat je in de watten leggen in dit all-inclusive hotel met een enorm aquapark. Een golfslagbad, twee kronkelglijbanen, de duizelingwekkende trechterglijbanen en drie buitenzwembaden zal jij je niet vervelen.

2. Albir Garden Resort

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (13)

Op vakantie met de hele familie kan perfect bij Albir Garden Resort met een enorm waterpark. De kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken met alle verschillende glijbanen die van klein tot groot formaat zijn. Hier vind je meer informatie over dit geweldige aquapark.

3. Playasol Spa Hotel

In het levendige familiehotel Playasol Spa Hotel kan je genieten van uren waterpret. Het hotel beschikt over een geweldig waterpark met verschillende glijbanen, zoals een trechter en kronkels.

De beste aquaparken in Italië

1. Pra’Delle Torri

Bij camping Pra’Delle Torri vind je een zwemparadijs van maar liefst 3.600 m2. Hier vind je het grootste kinderbad van Europa met leuke speeltoestellen en vette glijbanen.

2. Marina di Venezia

Camping Marina di Venezia beschikt over een zwemparadijs met maar liefst negen zwembaden en glijbanen voor jong en oud. Hier vind je meer informatie over deze leuke camping.

3. Villagio Internazionale

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (14)

Midden in een pijnbomenbos, direct aan een zandstrand vind je Villaggio Internazionale. Je vindt hier een enorm waterpark van 600 vierkante meter met 10 zwembaden, geschikt voor alle leeftijden.

4. Robinson Club Apulia

Voor een gezellige familievakantie ben je bij Robinson Apulia aan het goede adres. Dit hotel beschikt over een aquapark met toffe glijbanen, die zelfs leuk zijn voor volwassenen.

5. Villaggio Camping Europa

Enorme glijbanen, kleurrijke speeltoestellen en spannende stroomversnellingen vind je allemaal op camping Villaggio Europe. In dit waterpark is er volop waterplezier te beleven.

De beste waterparken in Slovenië

1. Camping Terme 3000

Op Camping Terme 3000 heb je maar liefst 14 zwembaden tot je beschikking waar je in kan plonsen. Bij een gedeelte van de baden vind je toffe glijbanen die stijl naar beneden gaan of juist extreem kronkelig zijn.

2. Terme Olimia

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (15)

Therme Olima is een gezellig resort tussen heuvels en wijngaarden met een enorm zwemparadijs. Alle verschillende soorten glijbanen zullen ervoor zorgen dat jij de tijd van je leven hebt.

3. Terme Catez

Op Camping Terme Catez vind je een groot waterpark met super hoge en lange glijbanen die je zeker een adrenalinekick geven. Ga je liever voor rustige waterpret? Dobber dan lekker in de Lazy River.

4. Terme Ptuj

In Ptuj vind je camping Terme Ptuj. De camping bied je een prachtig uitzicht over de oude stad en een geweldig aquapark. Je vindt hier binnen- en buitenbaden met toffe glijbanen die de kids geweldig zullen vinden. Hier vind je een leuk artikel over alles wat er te beleven is op deze camping.

5. Camping Adria

Camping Adria is een vrij grote camping met een geweldig zwemparadijs met coole glijbanen. Bovendien ligt de camping ook nog eens aan het strand, wat voor volop waterpret zorgt.

De beste aquaparken in Kroatië

1. Zaton Holiday Resort

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (16)

Plonsen in het zwembad kan op camping Zaton Holiday Resort als geen ander. Je vindt hier een waterparadijs die laatst nog is uitgebreid met twee extra zwembaden en speeltoestellen.

2. Lanterna Premium Resort

Camping Lanterna Premium Resort is gelegen aan een kiezel-, rots- en zandstrand, waar in het water een leuk speelkussen ligt. Voor meer waterpret kan je plonsen in één van de vele zwembaden van het waterpark op de camping.

3. Camping Vestar

In Vestar vind je de gezellige familiecamping Camping Vestar. Voor de allerkleinste vind je hier een leuke waterspeeltuin en de oudere jeugd zal zich vermaken in de verschillende zwembaden van het waterpark.

4. Camping Cikat

Op het prachtige eiland Losinj ligt familiecamping Çikat. Hier vind je veel faciliteiten en activiteiten, waaronder een tof aquapark met glijbanen voor jong en oud. Voor een leuk artikel over deze camping kan je hier klikken.

5. Park Umag

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (17)

Genieten van de warme zon kan bij Park Umag. Je kunt afkoelen in één van de zwembaden van het zwemparadijs. Bij het naast gelegen strand kan je toffe watersporten beoefenen en heerlijk zwemmen.

Dit zijn ook leuke en grote aquaparken in Europa

1. Lalandia Rødby (Denemarken)

Voor actie en vermaak ben je bij vakantiepark Lalandia Rødby in Denemarken aan het juiste adres. Het gigantische waterpark zorgt ervoor dat het hele gezin zich uitermate goed kan vermaken.

2. Aquashow Park Hotel (Portugal)

In Albufeira, Portugal, ligt het kindvriendelijke hotel Aquashow Park Hotel. Het hotel biedt veel faciliteiten en ligt naast een mega water- en themapark, waar je elke dag gratis gebruik van kan maken als gast.

3. Aquamara Aquapark Tatralandia (Slowakije)

In Slowakije ligt het gezellige Aquamara Aquapark Tatralandia. Je verblijft hier in een knusse omgeving met een leuk zwemparadijs dat voor veel waterpret zorgt.

4. Sol Nessebar Mare Bay (Bulgarije)

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (18)

Dit is een mooi viersterren hotel in Bulgarije, met all-inclusive service. Het waterpark met vele glijbanen zorgt voor plezier bij jong en oud. Lees hier alles over deze top accommodatie.

5. Hotel Izgrev & spa (Noord-Macedonië)

In Noord-Macedonië vind je het gezellige Hotel Izgrev & Spa met aquapark. Bij het hotel vind je binnen- en buitenzwembaden en toffe glijbanen om vanaf te roetsjen.

6. Fodele Beach (Griekenland, kreta)

In dit vijfsterren complex op Kreta kan je genieten van een all-inclusive service. Verder kan je genieten in het waterparadijs met meerdere zwembaden en coole glijbanen.

7. Cyprotel Laura Beach (Cyprus)

Op Cyprus vind je het toffe Cyprotel Laura Beach hotel. De grotere kinderen gaan hun eigen gang in het waterpark, terwijl de kleintjes zich vermaken over de waterspuit en van de miniglijbanen afgaan.

8. Sun Palace Resort (Griekenland, Rhodos)

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (19)

In het all-inclusive Sun Palace Resort paradijs wordt alles voor je gedaan. De kids kunnen genieten in het te gekke waterparadijs met kronkelglijbanen, lazy river en nog veel meer. Dat wordt genieten!

9. Aqua Paradise Resort (Nessebar) (Bulgarije)

Aqua Paradise Resort is een nieuw resort met gratis toegang tot het te gekke aquapark. De ouders kunnen zich vermaken in het spa center, terwijl de kids alle verschillende glijbanen uittesten.

10. Gelina Village (Griekenland, Corfu)

Gelina Village is een ruim opgezet resort direct aan een prachtig zandstrand met gratis toegang tot een vet waterpark. Laat de adrenaline door je lijf stromen met de hoge en snelle glijbanen en geniet. Lees hier een eerder geschreven artikel waar alle faciliteiten van het hotel worden uitgelicht.

De leukste aquaparken van Turkije

1. Hotel Aqua Fantasy

Zoek je liever de zon op? Dan is Aqua Fantasy Aquapark & Hotel in Turkije een super leuke vakantiebestemming. Naast je hotel vind je direct een tof aquapark met te gekke glijbanen. Bovendien ligt dit hotel ook nog eens direct aan het strand, waardoor er altijd waterpret dichtbij is! Hoe ideaal is dat?!

In dit hotel verblijf je op basis van all-inclusive in het warme Turkije. Het aquapark met SplashFactor 10 zorgt ervoor dat iedereen heerlijk kan genieten van ontzettend veel waterplezier.

2. Royal Dragon Hotel

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (20)

In dit hotel in Side voel je je als een Chinese Keizer(in). De prachtige stijl en de vette glijbanen in het waterparadijs zorgen ervoor dat het hele gezin zich hier kan vermaken. In dit artikel vind je meer informatie over alles wat te beleven valt in dit prachtige hotel.

3. Vonresort Golden Coast

In dit ultra all-inclusive vijfsterren hotel kom je niets te kort. Je hebt toegang tot het aquapark en lunapark waar je gegarandeerd veel waterpret zal beleven.

4. Eftalia Splash Resort

In dit gezellige familiehotel komt het kind in iedereen naar boven. Behalve dat je van de super snelle glijbanen bij het hotel kan afroetsjen kan je ook van de glijbanen glijden in ‘Eftalia Island’. Dit is genieten met het hele gezin! Voor meer info over dit hotel kan je hier klikken.

5. Ali Bey Park Hotel

Aan de Turkse Rivièra vind je dit prachtig vijfsterren hotel in Ottomaanse stijl. Bij dit hotel vind je een 25.000 m2 groot zwemparadijs. Van jong tot oud is hier altijd iets te beleven.

6. Gold City Hotel

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (21)

Het Gold City Hotel bidet alles wat je wil tijdens een vakantie naar de zon. Een tof waterpark en talloze kinder-, wellness- en sportfaciliteiten. Voor nog meer waterpret ligt het strand om de hoek.

7. Turquoise Hotel

In een mooie groene omgeving vind je het rustig gelegen Turquois Hotel. Hier ervaar je een oase van rust en kan je lekker ontspannen in het grote zwembad. Voor meer waterpret kan je naar het naast gelegen strand.

8. Green Nature Park Resort

Aan de Lycische kust vind je dit geweldige all-inclusive resort. Je geniet hier van volop waterpret met alle verschillende zwembaden en glijbanen die hier te vinden zijn. Hier vind je meer informatie over dit fijne resort.

9. Atlantique Holiday Club Resort

Dit gezellige Atlantique Holiday Club Resort ligt aan de Egeïsche Kust. Je kan hier genieten van een tof waterparadijs met verschillende zwembaden en glijbanen.

10. Club Marvy

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (22)

In dit prachtige vijfsterren hotel komt luxe en comfort perfect samen. Je kan heerlijk relaxen op de ligstoelen of je kan de glijbanen gaan testen in het waterpark voor veel waterpret.

Bijzondere aquaparken overig in de wereld

1. Mangrove Beach Resort (Curaçao)

Onbezorgd vakantie vieren kan bij dit enige vijfsterren resort op het eiland Curaçao. Vanuit het ultra all-inclusive resort loop je zo richting het waterpark waar je verschillende toffe glijbanen kan uittesten.

2. Royalton Splash Punta Cana (Dominicaanse Republiek)

In de Dominicaanse Republiek vind je het prachtige Royalton Splash Punta Cana. Hier wachten de multi-lane glijbanen en boemerang op waterliefhebbers die het waterparadijs komen uittesten. Hier vind je een leuk artikel over alle faciliteiten van het hotel.

3. Coral Sea Waterworld (Egypte)

Duurzamer op vakantie kan bij dit hotel en met aquapark. Dobber in de lazy river, roetsj van de te gekke glijbanen en geniet van alle andere waterattracties.

4. Palm Jumeirah (Dubai)

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (23)

Een super-de-luxe hotel in Dubai is Atlantis The Palm. Je komt hier in een magische wereld met een te gek avonturen waterpark. Ga jij voor bubbelen in het bubbelbad of test je liever alle glijbanen?

5. Rixos Sharm el Sheikh (Egypte)

In dit vijfsterrenhotel in Egypte kan je genieten van alle luxe, top kwaliteit en de warme zon. Ook is er een heerlijk aquaparadijs waar je ontzettend veel verschillende glijbanen kan testen.

6. Venus Beach (Tunesië)

Hotel Venus Beach ligt op een top locatie aan een fijn zandstrand in Tunesië. Ook vind je hier een te gek aquapark met vele zwembaden en glijbanen, die gegarandeerd voor adrenaline zal zorgen bij jong en oud.

7. Aqua Mirage (Marokko)

In dit hotel in Marokko verblijf je op basis van all-inclusive service. Hier vind je een spectaculair waterpark met glijbanen in alle maten van voor de allerkleinste tot de ouderen.

8. Jungle Aquapark (Egypte)

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (24)

In Jungle Aquapark verblijf je op basis van all-inclusive en kan je genieten van maar liefst 35 glijbanen, waterspeeltoestellen en waterspuittoestellen! Hier vind je een leuk artikel dat wij al eerder geschreven hebben over dit hotel.

9. Hotel Estelar Playa Manzanillo (Colombia)

In het prachtige all-inclusive Hotel Estelar Playa Manzanillo kan je genieten van een sterrenbehandeling. Plons in één van de drie heerlijk zwembaden en geniet in een zwemparadijs.

10. Coco Key Hotel and water Resort (Orlando, Verenigde Staten)

Dit unieke hotel ligt op een goede locatie, dichtbij de Universal Studios en beschikt over een te gek waterpark. Alle verschillende soorten glijbanen zorgen voor ontzettend veel waterpret voor jong en oud.

Zie ook:

Misschien vind je deze zwembadvakanties ook leuk?

  • Win een week vakantie in Zuid-Frankrijk! | Actie loopt tot Tweede Paasdag ’24
  • Nieuwe glijbaan Subito bij Hof van Saksen – wij waren bij de opening!
  • Op zwembadvakantie met het vliegtuig
  • Vind hier jouw budgetvriendelijke vakantie met zwembad
  • Leukste cruise vakanties met zwembad
De beste waterparken in Nederland, Europa en meer! (2024)

FAQs

De beste waterparken in Nederland, Europa en meer!? ›

Aqua Mexicana is hét beste waterpark van Nederland

Met stip op één staat Aqua Mexicana, het aquapark van attractie- en vakantiepark Slagharen. Aqua Mexicana is geheel in Mexicaanse stijl ingericht en maar liefst 5200 m2 groot. Supergaaf zijn de 10 waterglijbanen, waarvan de hoogste waterglijbaan 12 meter hoog is.

Wat is het leukste waterpark in Nederland? ›

Aqua Mexicana is hét beste waterpark van Nederland

Met stip op één staat Aqua Mexicana, het aquapark van attractie- en vakantiepark Slagharen. Aqua Mexicana is geheel in Mexicaanse stijl ingericht en maar liefst 5200 m2 groot. Supergaaf zijn de 10 waterglijbanen, waarvan de hoogste waterglijbaan 12 meter hoog is.

Wat is het grootste waterpark van Nederland? ›

mega AQUAPARK

Het is DE ultieme attractie van The Beach: een 2.000 m² groot eiland in het water, bestaande uit drijvende speeltoestellen. Dit is het ultieme paradijs voor avonturiers die dol zijn op klauteren, glijden en springen. Daarbij is ons Mega Aquapark het grootste Aquapark van Nederland.

Wat is de grootste waterglijbaan van Europa? ›

#1 Siam Park in Costa Adeje, Tenerife

De kans is groot dat je dit bekende waterpark kent, Siam Park is namelijk de grootste van heel Europa en ligt op Tenerife, Canarische Eilanden.

Wat is het grootste zwembad van Europa? ›

Tropical Islands is het grootste, overdekte subtropische zwemparadijs ter wereld. Niet zo wonderbaarlijk, als je je bedenkt dat het iedere dag zo'n 6000 bezoekers trekt!

Welk park heeft het mooiste zwembad? ›

Yes! De Aqua Mundo in De Eemhof is door ANWB Kampioen bekroond tot het beste, leukste en veiligste zwembad van Nederland! Niet alleen De Eemhof kwam goed uit de test. Ook de Aqua Mundo's in Port Zélande en De Huttenheugte eindigden op plek 2 én 3 van de in totaal 12 geteste zwembaden.

Wat is het grootste zwembad in Nederland? ›

Het grootste subtropische zwembad van Zuid-Holland vind je bij Duinrell, het Tikibad is het grootste waterpark van de Benelux.

Welk waterpark in Nederland heeft de meeste glijbanen? ›

Tikibad, Zuid-Holland

In pretpark Duinrell bevindt zich het misschien wel bekendste subtropische zwembad van Nederland. Het Tikibad. Met de vele glijbanen en attracties is het Tikibad het grootste indoor glijbanenparadijs van Nederland en België, waar niemand zich maar een moment zal vervelen.

Welk zwembad in Nederland heeft de meeste glijbanen? ›

Duinrell is bekend om zijn attractiepark, maar wist je dat er ook een Duinrell vakantiepark is en het Tikibad ook alweer 35 jaar bestaat? Dit is het grootste waterpark van de Benelux en heeft maar liefst 21(!) glijbanen.

Wat is het beste waterpark van de wereld? ›

1. Siam Park waterpark op Tenerife. Siam Park wordt door veel websites en reizigers gezien als het beste waterpark ter wereld. Ook door Tripadvisor is dit park uitgeroepen tot het beste waterpark ter wereld.

Waar is de langste glijbaan van Nederland? ›

In juli 2019 was al de langste trechterglijbaan van de wereld toegevoegd, Saltato genaamd. Deze is wel 197 meter lang en heeft 4 halfpipe trechters! De uitbreidingen aan het park Hof van Saksen gaan aan de lopende band door.

Wat is de snelste glijbaan van Nederland? ›

De Cycloon is de enige trechterglijbaan in Nederland en de snelste van deze lijst. De eerste vier seconden bouw je een hoge snelheid op in een groene dichte buis, die leidt naar een gigantische trechter waar je in hoog tempo rondcirkelt.

Welke Aqua Mundo heeft de meeste glijbanen? ›

Maar vergis je niet, want sommige parken hebben misschien wat minder glijbanen, maar dat compenseren ze dan vaak weer door andere bijzondere attracties. Per land zijn dit de Aqua Mundo's met de meeste glijbanen: Center Parcs Allgau in Duitsland met 15 glijbanen.

Waar is het grootste zwembad ter wereld? ›

Het zwembad van het San Alfonso del Mar resort in Chili heeft het allergrootste bad ter wereld. Het zwembad is meer dan een kilometer lang, beslaat 8 hectare en bevat 250 miljoen liter water uit de zee met een maximale diepte van 3,5 meter. Het water wordt er gefilterd uit de Stille Oceaan.

Wat is het grootste waterpark van Duitsland? ›

Het grootste aquapark in Duitsland is Galaxy gelegen in Erding, onderdeel van de grootste spa in de wereld. Het waterpark beschikt over maar liefst 26 glijbanen met drie verschillende niveaus: Familie, Action en X-Treme.

Waar staat het grootste overdekte zwembad ter wereld? ›

Tropical Island Resort in Duitsland

Het allergrootste indoor zwemparadijs ter wereld staat in Duitsland, 60 km onder Berlijn. De deuren van deze oude loods voor zeppelins gingen open in 2004 en biedt waterplezier voor 6000 mensen per dag. De hoogste glijbaan is 27 meter.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5848

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.