Alles wat u moet weten over de Z-Fighters (2024)

Elk anime, film of boek heeft zijn groep helden die de neiging hebben om de beste te zijn in het enige waar ze het meest van weten: een groep mensen, een plek, of soms, in de meest extreme scenario's, de aarde beschermen. Het is al vaker gedaan, dus het is geen verrassing als we deze trope steeds opnieuw zien. Een van de beroemdste voorbeelden zijn de Avengers, en soms is het gebruikelijk om elke vorm van groep helden iets samen met die naam te noemen. Soms heeft de groep geen naam, maar we herkennen ze omdat ze van de "goede kant" zijn of dat ze deel uitmaken van de goede jongens als geheel. De Justice League is de DC Comics -tegenhanger van een groep helden die zich toelegt op het redden van de aarde. Hoe identificeer je dit type groep anders? Het zijn meerdere mensen die al dan niet iets gemeen hebben, behalve dat ze mensen willen redden of goede daden willen doen. Ze kunnen bevoegdheden hebben, omdat dat de belangrijkste reden is dat ze toegewijd zijn aan het beschermen van de aarde, en niet iemand anders kan dit doen. Ook is de naam misschien gestegen als een manier voor de helden om zichzelf te noemen, maar soms is het fan-made.


In Dragon Ball Z wordt die groep jagers de Z-Fighters genoemd, en vandaag zullen we alles bespreken wat u moet weten over hen.

Dus, wat moet ik weten over de Z-Fighters?

Laten we u eerst wat details geven, moeten we? Volgens de Dragon Ball Wiki is dit een heroïsche organisatie, maar we weten zeker dat je dat al weet. Ze worden ook de Z-Warriors, Gold Fighters en Special Forces van Earth genoemd. Volgens sommige Wiki -bronnen is de leider van deze organisatie Goku en hebben de leden het op 1 september opgericht. Het bestaat sinds Bulma en Goku op zoek waren naar de Dragon Balls. Op dat moment werden ze echter de Dragon Gang genoemd.

Wat is de drakenbende?

Sommige fans zeggen dat dit een totaal andere organisatie is dan de Z-Fighters. Toch zullen we u de informatie geven, dus u beslist welke u liever gelooft.


De drakenbende werd gemaakt tijdens Dragon Ball, en zoals we al eerder zeiden, deze organisatie bestond volledig uit de ideeën van Bulma en Goku. Op dit moment, en zoals de naam al doet vermoeden, was het centrale doel van de bende om de drakenballen te verkrijgen en te gebruiken voor wat ze ook wilden. Het was een begrijpelijk verlangen! Dit bracht echter verschillende schurken ter sprake waar de drakenbende mee moest vechten als ze de drakenballen wilden behouden. Vijanden van de Dragon Gang tijdens dit waren het Red Ribbon Army en Pilaf.

Dus, zijn de Dragon Gang en de Z-Fighters hetzelfde?

Sommige fans zeggen dat ze hetzelfde zijn, en sommigen zeggen dat het niet zo is. De Z-Fighters als groep en de creatie ervan waren niet gepland. Integendeel, de vorming van deze organisatie was een reactie op iets dringend dat op dat moment was gebeurd: Raditz, de oudere broer van Goku, ontvoerde Gohan. Dit is een van de eerste plotpunten in Dragon Ball Z, dus het is logisch dat ze eigenlijk op die manier worden genoemd. Op dit moment laat Goku's wanhoop hem om hulp vragen van Piccolo, zelfs als ze voormalige vijanden waren.


De fans die zeggen dat de Dragon Gang en de Z-Fighters niet hetzelfde zijn verdedigen dit moment als de juiste creatie van de groep. De fans zeggen dat ze in dezelfde staat zijn dat het is gemaakt door Bulma, en het begon allemaal in Dragon Ball. Aan welke kant sta jij?

Wie heeft de naam bedacht?

Vreemd genoeg gebruiken de personages in het universum niet de term die vaak is. Meestal is de verteller degene die naar onze helden verwijst als de Z-Warriors. Soms is het niet noodzakelijk met die naam, maar met bekende namen hebben we eerder gezegd. Er zijn echter twee keer dat personages in het Dragon Ball -universum de term gebruiken.


Een gelegenheid is wanneer Trunks het doet, en we weten niet zeker of het telt, omdat het toekomstige trunks zijn die het zeggen, maar het is een goed uitgangspunt. Hij vertelt Goku dat de speciale krachten niet meer bestaan. Hij gebruikt de term "Z-Fighters" niet, maar gebruikt in plaats daarvan iets soortgelijks.


Een andere keer waar de term wordt gebruikt, is verrassend door Gohan! Bij een gelegenheid vertelt haar moeder, Chichi, hem dat ze er de voorkeur aan heeft als Gohan geen Goku's bendeactiviteiten zou doen. Gohan, allemaal onschuldig, vertelt haar dat hij geen deel uitmaakt van een bende en dat hij een Z-jager is. Het gebeurt echter in een droom.

Wanneer en waarom zijn de Z-Fighters gemaakt?

Bijna zodra Dragon Ball Z begon! Zoals we al eerder zeiden, was dit niet iets gepland. Het was niet alsof Goku op een dag wakker werd en zei: "We hebben een team nodig om de aarde te verdedigen." We twijfelen aan dat Goku dat zou doen. In plaats daarvan werd de groep geboren vanwege een noodzaak die verband houdt met Gohan die wordt ontvoerd.

Wat betekent de "Z"?

We denken dat de Z komt door de "Z" in Dragon Ball Z. Blijkbaar wilde Toriyama Dragon Ball Z het einde van Dragon Ball zijn. We weten dat hij Goku wilde vermoorden (en dat deed hij), maar zijn oorspronkelijke plan omvatte hem niet nieuw leven in. Gohan zou de hoofdpersoon zijn van Dragon Ball Z! De Z staat voor "Zekai", en het betekent "de vorige keer". Wat een subtiel detail!

Hoe zit het met de vorming van deze groep en hun eerste gevecht?

Vreemd genoeg is het moment dat de groep wordt gevormd niet precies de eerste keer dat ze tegen een vijand vechten. Wanneer het Saiyan-conflict begint, hier beginnen de Z-Warriors hun reis.


De eerste keer dat deze groep samen vocht was tegen Nappa, Vegeta en enkele andere Saiyans. In die tijd bestond de groep uit minder mensen, sommigen van hen waren natuurlijk Goku, Gohan en de memorabele Piccolo. Leden van de Z-Fighters vertrouwden Piccolo niet volledig, maar al snel leerden ze hoe. Tegen die tijd gebeurt de eerste dood van Goku en hij besteedt een beetje tijd aan training in de andere wereld, terwijl degenen die in leven blijven op zoek gaan naar de Dragon Balls om hem nieuw leven in te blazen.

Wie zijn de leden van de Z-Fighters?

Nu we over de leden praten, zijn er verschillende geweest, sommigen van hen zijn al met pensioen gegaan. De oprichters omvatten Piccolo, de tweede in de commandostijn na Goku, Gohan, Tien Shinhan en Krillin. Andere bronnen suggereren dat Goku niet de werkelijke leider is, omdat de organisatie niet zo formeel is, en het zijn gewoon mensen die zo nu en dan samenwerken.


Naarmate de serie vordert, voegen nieuwe leden zich toe aan deze groep, zoals Vegeta, Android 17, Android 18 en Good Buu. Grappig genoeg waren ze allemaal schurken, maar toen konden ze zich tot de goede kant. Is Goku zo overtuigend genoeg? Kan zijn.


Andere leden zijn Goten, Trunks en Master Roshi. En als we het hebben over gepensioneerde, omvat dit Yajirobe, Yamcha en Chiaotzu.


Er zijn verschillende helden in en uit deze groep geweest, dus er is nu niets officieel. Laten we sommigen van hen samenvatten!


Goku: Waarschijnlijk het sterkere lid. Hij staat bekend als degene die de vijand daadwerkelijk verslaat direct nadat de andere leden niet kunnen blijven vechten. Omdat hij de krachtigste is, neemt hij soms de positie van de leider in.

Master Roshi: Kortom in het team voor zijn vaardigheden en uit respect.

Krillin: De krachtigste aardling moest in dit team zijn!

Yamcha: Die met pensioen gaat naar de celaga.

Piccolo: Een van de meest intrigerende leden van het team! Vroeger was hij Goku's rivaal, maar niet meer. Nu vecht hij naast hem!

GOHAN: Wanneer hij deel begint uit te maken van het team, is hij onervaren, maar hij leert al snel.

Vegeta: Laten we duidelijk zijn, hij kwam bij toen hij zich realiseerde dat het misschien de enige kans is dat ze de Androids moesten overweldigen. Toch is hij een van de machtigste Saiyans direct na Goku, dus we waarderen zijn aanwezigheid.

Andere leden zijn Goten, Trunks (en toekomstige trunks), Uub, Pan, Tien Shinhan en Yajirobe.

Dat is alles voor vandaag! Kortom, de Z-Fighters zijn een heroïsche organisatie die verschijnt in Dragon Ball Z. Sommige fans zeggen dat het de voortzetting is van de Dragon Ball-bende gevormd in de originele Dragon Ball. Sommige fans zijn het hier echter niet mee eens en zeggen dat deze groep begon in Dragon Ball Z direct na de ontvoering van Gohan. Naarmate de serie vorderde, maakten talloze leden er deel van uit, en soms eindigde dit lidmaatschap met hun dood.


Zelfs als bijna niemand de term "Z-Fighters" naast de verteller gebruikte, zagen we ze altijd met die naam.


Als je hier nog bent, nodigen we je uit om even naar onze winkel te kijken! Misschien vind je dingen van je smaak, zoals het vegeta badman shirt, tijdringen en de Potara -oorbellen. Wat is er beter dan dat? Kijk voor jezelf en laat niemand je erover vertellen.

Alles wat u moet weten over de Z-Fighters (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6078

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.